ایده یابی تولید کالای جدید عبارت است از پژوهش و تحقیق سیستماتیک برای پیدا کردن ایده های جدید. یک شرکت برای دسترسی به تعداد معدودی از ایده های مناسب و خوب، باید ایده های بسیاری را جمع کند و در اختیار داشته باشد. تعدادی ایده نیز پس از هر مرحله از مراحل فرآیند تولید کالای جدید باقی می ماند.

در سال ۱۹۶۸، از ۵۸ ایده یابی تولید کالای جدید فقط یک ایده به بار نشسته است. در سال ۱۹۸۱، وضع اندکی بهبود یافت و شرکت ها موفق شده اند از هر ۷ ایده یابی تولید کالای جدید یک کالای جدید موفق به دست آورند. این پیشرفت نشان دهنده این است که بسیاری از شرکت ها هم اکنون برای انتخاب ایده های خوب از قبل اقدام به غربال کردن و برنامه ریزی دقیق می کنند و آنگاه بر روی ایده های خوب سرمایه گذاری می کنند.

وظیفه مدیریت در ایده یابی تولید کالای جدید چیست؟

جستجو برای ایده یابی تولید کالای جدید نه به صورت اتفاقی، بلکه باید به طور سیستماتیک انجام گیرد. مدیریت عالی باید ابتدا خط مشی تولید کالای جدید را به دقت تعیین کند. مدیریت باید دقیقا نوع کالا و بازارهایی را مشخص کند که باید مورد توجه قرار گیرند. مدیریت سطح بالا وظیفه دارد انتظارات شرکت از کالای جدید را روشن سازد. آیا از کالای جدید انتظار افزایش میزان نقدینگی می رود؟ آیا افزایش سهم بازار موردنظر است؟ و یا اهداف دیگری در میان است؟

مدیریت همچنین باید میزان کار و تلاشی را معین کند که باید برای کالاهای اصلی، تغییر کالاهای موجود و تولید تقلیدی کالاهای رقبا اختصاص یابد. در غیر این صورت، شرکت با تعداد زیادی ایده یابی تولید کالای جدید روبرو خواهد شد که عملا هیچکدام با توجه به رشته فعالیت شرکت به کار نخواهند آمد. برای دستیابی مدام به ایده های نو، شرکت به منابع زیادی دسترسی دارد. که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد.

منابع ایده یابی تولید کالای جدید چیست؟

پنج منبع برای ایده یابی تولید کالای جدید که عبارتند از:

  1. منابع داخلی
  2. مشتریان
  3. رقبا
  4. واسطه فروش و فروشندگان مواد اولیه
  5. سایر منابع

منابع داخلی ایده یابی تولید کالای جدید

یک بررسی نشان داده است که حدود ۵۵ درصد تمام ایده های نو از داخل شرکت سرچشمه گرفته اند. شرکت در این زمینه از روشهای مختلفی استفاده میکند. ایده نو می تواند با تحقیق و توسعه در خود شرکت به دست آید. شرکت می تواند برای به دست آوردن ایده های جدید از قابلیت های دانشمندان، مهندسین و پرسنل تولید استفاده کند. ایده نو می تواند دفعتا به ذهن مدیران اجرایی خطور کند.

پرسنل فروش شرکت نیز یکی از منابع خوب داخلی برای به دست آوردن ایده های جدیدند. زیرا این افراد به طور روزانه با مشتریان در تماس اند. شرکت تویوتا ادعا میکند که در سال، حدود ۲ میلیون ایده جدید از کارکنان خود دریافت می دارد. با توجه به تعداد کارکنان شاغل در این شرکت، سهم متوسط هر یک از کارکنان به ۳۵ پیشنهاد جدید در سال می رسد. ۸۵ درصد از این ایده های جدید عملا در شرکت به مورد اجرا گذاشته می شوند.

تاثیر مشتریان در ایده یابی تولید کالای جدید

تقریبا ۲۸ درصد ایده های جدید از ارتباط با مشتریان و گوش فرادادن به آنها به دست می آیند. با بررسی خواست های مصرف کنندگان، می توان به نیازها و خواسته های آنان پی برد. شرکت می تواند با تجزیه و تحلیل پرسش های مطرح شده مصرف کنندگان و بررسی انتقادات و پیشنهادهای آنها به ایده های جدیدی دست یابد. ایده های جدیدی که به نحو مؤثرتری مسایل و مشکلات آنان را مرتفع سازند.

در همین مورد، پرسنل فروش و مهندسین شرکت می توانند برای به دست آوردن پیشنهادات جدید با مشتریان تماس بگیرند. قسمت محصولات ویدئویی شرکت جنرال الکتریک، مهندسین طراحی دارد که برای به دست آوردن ایده های نو درباره محصولات الکترونیکی خانگی جدید با مصرف کنندگان نهایی تماس میگیرند.

شرکت نشنال استیل ، دارای بخش ویژه ای است که در آن مهندسین شرکت با مشتریان همکاری میکنند تا به نیازهایی دست یابند که احتمالا با تولید کالاهای جدید برآورده می شوند. و سرانجام اینکه بعضی از مشتریان، خود منشأ ایده یابی تولید کالای جدید هستند. بعضی از شرکت ها نیز بسته به فوایدی که از این راه نصیب آنان می شود این ایده ها را میگیرند و به تولید آنها اقدام می کنند.

تاثیر رقبا واسطه های فروش و… بر ایده یابی تولید کالای جدید

برای تولید کالاهای جدید در حدود ۲۷ درصد ایده های نو از تجزیه و تحلیل و بررسی کالاهای تولیدشده رقبا فراهم می آیند. در این زمینه شرکت می تواند از آگهی های تبلیغاتی و سایر وسایل ارتباطی که رقبا از آن استفاده میکنند، اطلاعات ارزشمندی درباره کالاهای جدید تولیدی آنها به دست آورد. همچنین شرکت ها محصولات رقیب خود را می خرند تا برای پی بردن به نحوه کار این محصولات، آنها را از هم جدا کنند.

سپس شرکت با انجام برآوردهای فروش لازم، تصمیم میگیرد که محصول جدید را تولید و به بازار عرضه کند یا نه. مثلا شرکت فورد قبل از اینکه اتومبیل مدل تاروس خود را به بازار عرضه کند، بیش از ۵۰ اتومبیل رقیب را برای کپی کردن با اصلاح قطعات، از هم جدا کرد. شرکت فورد سرانجام در اتومبیل مدل تاروس خود از پدال گاز اتومبیل آلودی ، باک سوخت اتومبیل مدل سوپرا” شرکت تویوتا، تایر و مکان قرار دادن جک اتومبیل بی ام و، و ۴۰۰ ویژگی برجسته دیگر استفاده کرد.

  • تاثیر واسطه های فروش بر ایده یابی تولید کالای جدید

واسطه های فروش به دلیل نزدیکی به بارار قادرند اطلاعات ارزشمندی درباره مسائل و مشکلات مصرف کننده و امکان تولید کالای جدید در اختیار شرکت قرار دهند.

  • تاثیر فروشندگان مواد اولیه بر ایده یابی تولید کالای جدید

فروشندگان مواد اولیه نیز می توانند شرکت را نسبت به تصورات، روش ها و مواد اولیه ای آگاه کنند که می توانند در تولید کالای جدید مورد استفاده قرار گیرند

  • تاثیر سایر منابع بر ایده یابی تولید کالای جدید

سایر منابع برای ایده یابی عبارتند از: مجلات بازرگانی، نمایشگاه ها، کارگزاران دولتی، مشاورین کالاهای جدید، آژانس های تبلیغاتی، مؤسسات تحقیقات بازاریابی، دانشگاه ها و آزمایشگاه ها و غیره.

غربال کردن ایده ها چگونه است؟

هدف در مرحله ایده یابی تولید کالای جدید دستیابی به تعداد زیادی ایده جدید است. در مراحل بعدی، هدف به حداقل رساندن تعداد ایده های جمع آوری شده است. اولین مرحله در کاهش تعداد ایده ها، غربال کردن آنها است. هدف اصلی در غربال کردن ایده ها جدا کردن ایده های خوب و حتی الامکان کنار گذاشتن ایده های ضعیف است چون هزینه های مربوط به ایجاد کالای جدید در مراحل بعدی افزایش می یابد. از این نظر، شرکت فقط علاقه مند است آن دسته از ایده هایی را به پیش ببرد که امکان تبدیل آنها به کالاهایی سودآور وجود دارد.

اکثر شرکت ها از مدیران اجرایی خود درخواست میکنند که ایده یابی تولید کالای جدید را بر روی فرم های استانداردی که به همین منظور تهیه شده اند، منتقل کنند و این فرم ها را به منظور بررسی در اختیار کمیته های بررسی کننده کالای جدید قرار دهند. اطلاعاتی که در این فرم ایده یابی تولید کالای جدید گنجانده می شوند شامل موارد زیر است.

  • شرح عمومی کالا
  • بازار هدف
  • شرایط و چگونگی رقابت
  • برآوردهای تقریبی از اندازه بازار
  • قیمت کالای جدید
  • زمان و هزینه فرآیند ایجاد کالای جدید
  • هزینه های تولید
  • بازده فروش

در مرحله بعد، کمیته با توجه به معیارهایی کلی که برای همین منظور از قبل پیش بینی شده اند، به ارزیابی ایده های جدید خواهد پرداخت. مثلا شرکت ژاپنی کائو پرسش هایی نظیر پرسش های زیر را به عنوان معیار ایده یابی تولید کالای جدید مطرح می کند.

  • آیا کالای جدید واقعا برای مصرف کنندگان و جامعه مفید است؟
  • آیا کالای جدید برای شرکتی نظیر شرکت ما مناسب است؟
  • آیا کالای جدید با اهداف و خط مشی های شرکت ما سازگاری و تناسب دارد؟
  • آیا شرکت ما دارای پرسنل، مهارت و منابع لازم برای تولید موفقیت آمیز کالای جدید هست؟
  • آیا کارایی کالای جدید نسبت به هزینه آن در مقایسه با کالاهای رقبا بهتر است؟
  • آیا تبلیغات و توزیع کالای جدید آسان انجام می شود؟

پروراندن ایده و آزمایش آن در ایده یابی تولید کالای جدید

به ایده های خوب و مناسب در این مرحله مفاهیم عینی داده می شود. آگاهی از وجه تمایز بین ایده کالا، مفهوم عینی کالا و تصویر ذهنی کالا بسیار اهمیت دارد.

  • یک ایده کالا، ایده ای است برای یک کالای احتمالی که شرکت خود را در موقعیت عرضه آن به بازار تصور می کند.
  • یک مفهوم معینی کالا، شرح تفصیلی یک ایده است که با اصطلاحات معنی دار مصرفی بیان می شود.
  • یک تصویر ذهنی نسبت به یک کالا، برداشت ذهنی مصرف کننده است از کالای واقعی یا بالقوه است.

ایده یابی تولید کالای جدید ایجاد مفهوم عینی برای کالا به چه صورت است؟ فرض کنید تولیدکننده ای در نظر دارد یک اتومبیل برقی را طراحی کند که حداکثر سرعتی معادل ۶۰ مایل در ساعت داشته باشد و این اتومبیل قادر باشد مسافت ۸۰ کیلومتر را بپیماید بی آنکه نیاز به شارژ مجدد داشته باشد. بر اساس برآوردهای انجام شده توسط این تولیدکننده، هزینه های عملیاتی این اتومبیل برقی حدود پنجاه درصد هزینه های یک اتومبیل معمولی است.

این، ایده یک کالا است. ولی مشتریان معمولا خریدار ایده کالا نیستند. آنها خریدار مفهوم عینی کالا هستند. وظیفه بازاریاب این است که این ایده را به صورت مفاهیم عینی مختلف کالا در آورد. سپس توجه کند که کدام یک از مفاهیم به نظر مشتریان جالبتر است و آنگاه بهترین مفهوم را انتخاب کند.

مفاهیم عینی ایده یابی تولید کالای جدید

برای درک بهتر مفاهیم عینی ایده یابی تولید کالای جدید از مثال اتومبیل برقی استفاده میکنیم.

مفهوم عینی یک: اتومبیلی ارزان قیمت، جمع و جور و مختصر و مفید به عنوان اتومبیل دوم خانواده برای داخل شهر. این اتومبیل برای حمل خریدهای روزانه و نقل و انتقال بچه ها بسیار مناسب است و رفت و آمد داخل آن نیز راحت است.

مفهوم عینی دو: اتومبیلی با قیمت و اندازه متوسط که به صورت چند منظوره برای خانواده طراحی شده است

مفهوم عینی سه: اتومبیل اسپرت با قیمت متوسط و مخصوص جوانان.

مفهوم عینی چهار: اتومبیلی جمع و جور، مختصر و مفید و ارزان قیمت مخصوص افراد وظیفه شناس، کسانی که فقط به دنبال جابجایی اند و خواهان وسیله ای هستند که حداقل مصرف سوخت و آلودگی هوا را داشته باشد.

آزمایش مفهوم ایده یابی تولید کالای جدید

آزمایش مفهوم در ایده یابی تولید کالای جدید بدان معنا است که مفاهیم عینی فوق، برای آزمایش، با گروهی از مصرف کنندگان هدف در میان گذاشته شوند. این مفاهیم را می توان به صورت کلامی شرح داد و یا اینکه آنها را به تصویر کشید. مفهوم عینی شماره یک به این شرح است:

یک اتومبیل جالب، کارآمد و جمع و جور که با برف حرکت می کند و می تواند چهار نفر را در خود جای دهد. اتومبیلی بسیار مناسب برای خرید کردن و ملاقات دوستان هزینه کار کردن این اتومبیل، نصف هزینه اتومبیل مشابهی است که با بنزین کار می کند. سرعتی معادل ۶۰ کیلومتر در ساعت دارد و پس از طی مسافت ۸۰ کیلومتر، باطری آن نیاز به شارژ مجدد خواهد داشت.

سپس از مصرف کنندگان درخواست می شود که نظر خود را نسبت به مفهوم عینی فوق به صورت پاسخ به پرسش هایی زیر بیان کنند.

  1.  آیا شما مفهوم اتومبیل برقی را می فهمید.
  2. در مقایسه با اتومبیل هایی که با سوخت کار می کنند، شما برای اتومبیل برقی چه مزایایی را قایل می شوید؟
  3. آیا ادعاهای مطرح شده در خصوص کارایی اتومبیل برقی را باور می کنید؟
  4. آیا این اتومبیل برقی، تمام انتظاراتی را که شما از اتومبیل دارید مرتفع می سازد؟
  5. آیا می توانید درباره ویژگی های مختلف این اتومبیل، نظری اصلاحی ارائه دهید؟
  6. آیا شما یک اتومبیل برقی را به یک اتومبیل بنزینی ترجیح می دهید؟ دلیل این امر چیست؟
  7. فکر میکنید قیمت یک اتومبیل برقی باید چقدر باشد؟
  8. چه کسی در تصمیم شما برای خرید اتومبیل دخالت بیشتری دارد؟ چه کسی از اتومبیل استفاده خواهد کرد؟
  9. آیا شما می خواهید یک اتومبیل برقی بخرید؟ (حتما، شاید، شک دارم، خير)

پاسخ به پرسش های مفهوم ایده یابی تولید کالای جدید به شرکت کمک میکند تا به مفهومی دست یابد که بالاترین کشش و جاذبه را دارد. برای مثال، پرسش آخری درباره قصد مصرف کننده درباره خرید سؤال میکند. حال فرض کنید پاسخ ۱۰ درصد از مصرف کنندگان به این پرسش حتما و پاسخ ۵ درصد دیگر «شاید» باشد. در این صورت، شرکت می تواند با تخصیص این ارقام به کل جمعیت گروه هدف، برآوردی از کل فروش به دست آورد. اما در این صورت نیز این برآورد نمی تواند دقیق باشد. زیرا بعید به نظر می رسد مردم همیشه هر آنچه را که اراده میکنند به انجام نیز برسانند.

تهیه خط مشی بازاریابی در ایده یابی تولید کالای جدید

فرض کنید پس از آزمون، مفهوم شماره ۱ بهترین مفهوم شناخته شود. در مرحله بعدی باید برای این مفهوم، خط مشی بازاریابی تهیه شود. به عبارت دیگر، برای معرفی و عرضه این اتومبیل در بازار باید اقدام به طراحی یک خط مشی بازاریابی اولیه کرد. این خط مشی بازاریابی خود از سه قسمت تشکیل می شود. در اولین قسمت آن، بازار هدف، جایگاه موردنظر کالا در بازار، میزان فروش، سهم بازار و سود مورد انتظار برای چند سال اول ارائه می شود. به شرح زیر درباره خط مشی بازاریابی اتومبیل برقی توجه کنید:

بازار هدف این اتومبیل را خانوارهایی تشکیل میدهند که برای خریدهای روزانه، گشت و گذار و دیدار و ملاقات دوستان به یک اتومبیل دوم نیاز دارند. جایگاهی که برای این اتومبیل در بازار انتخاب خواهد شد آن را به عنوان اتومبیلی از نظر هزینه های عملیاتی باصرفه تراز اتومبیل های موجود در بازار و لذت بخش تر معرفی خواهد کرد. در سال اول، هدف شرکت، فروش ۲۰۰۰۰۰ دستگاه از این اتومبیل است. زیان سال اول نباید از ۳ میلیون دلار تجاوز کند و در سال دوم، هدف، فروش ۲۲۰۰۰۰ دستگاه است با سودی معادل ۵ میلیون دلار

در دومین قسمت، به طور مشروح، خط مشی بازاریابی ایده یابی تولید کالای جدید قیمت فروش موردنظر، نحوه توزیع اتومبیل و بودجه بازاریابی بیان می شود.

توجه کنید:

اتومبیل برقی در سه رنگ متفاوت به بازار عرضه می شود. اتومبیل از کولر و یک سری ویژگی های برقی قابل انتخاب دیگر برخوردار خواهد بود. قیمت خرده فروشی این اتومبیل ۸۰۰۰ دلار تعیین شده است که ۱۵ درصد آن به واسطه های فروش تخفیف داده می شود. به واسطه هایی که در یک ماه، بیش از ده اتومبیل بفروشند، در آن ماه ۵ درصد تخفیف اضافی برای هر دستگاه تعلق خواهد گرفت. بودجه تبلیغاتی برای این امر، ۱۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده است که به صورت ۵۰-۵۰ بین تبلیغات سراسری و محلی تقسیم خواهد شد. در تبلیغات، بیشتر بر صرفه جویی و لذت بخشی اتومبیل تأکید خواهد شد. مبلغ ۱۰۰۰۰۰ دلار نیز به تحقیقات بازاریابی در طول سال اول اختصاص خواهد یافت. هدف از انجام تحقیقات بازاریابی نیز تعیین خریدار واقعی اتومبیل و تعیین سطوح رضایت حاصله آنان خواهد بود.

در سومین قسمت خط مشی بازاریابی ایده یابی تولید کالای جدید برنامه ریزی بلندمدت شرکت در زمینه فروش، سود و خط مشی ترکیب عناصر بازاریابی شرح داده می شود:

شرکت در نظر دارد ۳ درصد کل سهم بازار اتومبیل را در بلندمدت از آن خود سازد. بازده سرمایه گذاری مورد انتظار بعد از کسر مالیات، ۱۵ درصد است. برای رسیدن به این هدف، شرکت اتومبیل را با کیفیتی بسیار خوب تولید میکند و در طول زمان نیز نسبت به بهبود کیفیت آن اقدام خواهد کرد. قیمت فروش اتومبیل در سالهای دوم و سوم مشروط به فراهم بودن شرایط رقابتی، افزایش خواهد یافت. کل بودجه ای که به تبلیغات اختصاص خواهد یافت، سالانه ۱۰ درصد افزایش می یابد. بودجه تحقیقات بازاریابی نیز پس از سال اول، به ۶۰۰۰۰ دلار کاهش خواهد یافت.

بررسی های اقتصادی در ایده یابی تولید کالای جدید

بعد از اینکه درباره مفهوم کالا و خط مشی بازاریابی ایده یابی تولید کالای جدید تصمیمات لازم اتخاذ شد، نوبت به بررسی جنبه های سودآوری آن می رسد. توجیه و تحلیل اقتصادی طرح، مستلزم بررسی فروش، هزینه و پیش بینی سود طرح است. نتایج حاصله از این بررسی ها نشان میدهد که آیا اهداف شرکت با انجام این کار تأمین می شود یا نه. در صورتی که نتیجه این بررسی ها مثبت باشد، کالا وارد مرحله تولید میشود.

برای به دست آوردن برآورد فروش، شرکت باید تاریخچه فروش کالاهای مشابه و طرز تفکر بازار را مورد بررسی قرار دهد. برای آگاهی از میزان ریکس پذیری شرکت به ارقام مربوط به حداقل و حداکثر فروش نیاز دارد. پس از انجام پیش بینی های مربوط به فروش، هزینه های موردانتظار و سود کالا محاسبه می شود. مسئولیت برآورد و پیش بینی هزینه ها به عهده دوایر تحقیق و توسعه، تولید، حسابداری و امور مالی است. هزینه های مربوط به برنامه های بازاریابی برنامه ریزی شده نیز در این محاسبه مورد توجه قرار میگیرند. سپس شرکت با مقایسه ارقام فروش و هزینه به میزان سودآوری کالای جدید دست می یابد.

 تولید کالا

اگر مفهوم کالا از نظر سودآوری واجد توجیهات لازم باشد، کالا وارد مرحله تولید می شود. در اینجا قسمت تحقیق و توسعه با همکاری دایره مهندسی به مفهوم عینی کالا، وجود فیزیکی می بخشد. تا این مرحله، موجودیت کالا، فقط به صورت نوشته، تصویر یا یک ماکت اولیه بوده است.در ایده یابی تولید کالای جدید مرحله تولید کالا مستلزم یک جهش بزرگ به طرف سرمایه گذاری واقعی است. در همین مرحله است که معلوم می شود آیا تبدیل ایده کالا به یک کالای قابل استفاده عملا امکان پذیر است یا نه.

در این مرحله، طراحی نمونه ای از کالا است که نه فقط در مصرف کنندگان هیجان ایجاد کند، بلکه تولید آن نیز سریعا صورت پذیرد و در ضمن، هزینه تولید هم طبق برآوردهای پیش بینی شده باشد. تولید یک نمونه واقعی کالا ممکن است به چند روز، چند هفته، چند ماه یا حتی چند سال نیاز داشته باشد. نمونه کالای تولید شده باید از خصوصیات کاربردی و عملیاتی موردنیاز برخوردار باشد و در ضمن مشخصات روانی موردنظر را نیز منتقل کند.

مثلا در همان مثال قبلی، اتومبیل برقی باید از نظر مصرف کنندگان به عنوان اتومبیلی خوش ساخت و ایمن تلقی شود. مدیریت باید از معیارهایی که مصرف کنندگان برای خوش ساخت بودن یک اتومبیل استفاده میکنند اطلاع کامل داشته باشد. بعضی از مصرف کنندگان در اتومبیل را با شدت می بندند و با شنیدن صدای بسته شدن آن، نسبت به خوش ساخت بودن اتومبیل قضاوت میکنند. اگر صدای ناشی از بسته شدن در اتومبیل، سفت و سخت نباشد، مصرف کنندگان نسبت به نحوه ساخت اتومبیل تصوری منفی خواهند داشت.

آزمایش تولید کالا

نمونه های کالا پس از آماده شدن باید مورد آزمایش قرار گیرند. آزمایش های عملی برای اطمینان از اینکه کالا به درستی کار میکند و در نهایت کارایی است، در شرایط آزمایشگاهی یا میدان عمل واقعی صورت خواهند گرفت. اتومبیل جدید باید خوب روشن شود، باید راحت باشد و بدون اینکه چپ شود باید پیچ ها را به خوبی بپیماید. از مصرف کنندگان نیز خواسته می شود که حین رانندگی آزمایشی، نظر خود را درباره ویژگی های مختلف اتومبیل بیان کنند.

هنگامی که ایده یابی تولید کالای جدید انجام میگیرد و کالایی طراحی می شود، شرکت نباید فقط در فکر تولید کالاهایی باشد که نیازها و خواسته های مصرف کننده را برآورده سازد. بیشتر اوقات شرکت ها بدون کمترین نگرانی در مورد نحوه تولید، نسبت به طراحی کالاهای جدید اقدام می کنند. به عبارت دیگر، هدف این شرکت ها فقط تولید کالاهایی است که رضایت مشتری را به دنبال داشته باشند. این طرح ها سپس به قسمت تولید تحویل می شوند، جایی که مهندسین تولید باید برای تولید کالاهای مربوطه از بهترین شیوه های تولیدی استفاده کنند. اخیرا بسیاری از شرکت ها برای تولید کالا روش جدیدی را اتخاذ کرده اند. مطابق این روش، که طرح قابلیت تولید و مونتاژ نام دارد.

طرح قابلیت تولید و مونتاژ در ایده یابی تولید کالای جدید

شرکت ها کالاهایی را تولید میکنند که نه فقط رضایت خاطر مصرف کنندگان را فراهم می کنند، بلکه تولید آنها آسان هم باشد. این روش، نه فقط در بیشتر اوقات موجب کاهش هزینه های تولید می شود، بلکه باعث تولید کالاهایی اطمینان بخش تر و با کیفیت بالاتر نیز می شود.  طرح قابلیت تولید و مونتاژ به شرکت ها کمک میکند تا کالاهای خود را سریعتر و نسبتا ارزانتر و با کیفیت بالاتری به بازار عرضه کنند.